Ontspannend leren

Ontspannen(d) leren

‘Het lukt mij niet, ik kan het toch niet…’ In de praktijk van Intraverte hebben we kinderen dit al heel vaak horen zeggen. Maar vaak zijn het maar kleine hobbels in de ontwikkeling waardoor het een kind niet (meteen) lukt. Het programma Ontspannen(d) leren helpt kinderen om zelf te leren ontspannen en vanuit rust te leren (zelfregulering). Hiermee leg je tevens de basis voor het ontwikkelen van de executieve functies.

Een voorwaarde voor zelfregulering van kinderen is het ontwikkelen van hun rem. Met een rem kunnen kinderen zelf sturen, gassen, wat bijsturen en weer remmen. In het programma maken we gebruik van lichaamsgericht werk en leren kinderen zichzelf kennen, hun grenzen voelen, kwaliteiten ervaren (en) inzetten en emoties reguleren.

Vanuit de principes van het Biopsychosociaal model (totaliteit), Positieve gezondheid, rijping en beweging wordt er een beweging in gang gezet in 15 lessen. Het programma bestaat uit een combinatie van samenwerkend leren, metacognitie en zelfregulerend leren.

Hoe ziet het programma eruit?

  • Kennismaking met de school en vaststellen van de doelen
  • 15 lessen waarvan 2 ouder/kind lessen
  • Tussentijdse afstemming met school
  • Eindevaluatie
  • Ortho-pedagogische back-up
  • Werkboekje met opdrachten voor thuis (15 thuisuren)
  • Iedere week een opdracht die door de leerkrachten met de hele klas gedaan kan worden.

Voor wie?

Leerlingen basisonderwijs
1 groepje bestaat uit minimaal 5 leerlingen – maximaal 6

Locatie:

Bij jou op school

Kosten:

€ 875 per deelnemende leerling

Deelnemende scholen worden uitgenodigd voor 2 online webinars waarin de achtergrond over het verband tussen ontspanning en leren en de rol van het lichaamsgericht werken hierin wordt toegelicht met een onderbouwing van uit neuromotorisch perspectief en een voorproefje van de 15 opdrachten voor in de klas.

© Intraverte Boost 2021

Contact

Wil je graag meer informatie over de trainingen van Intraverte Boost of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578-215 040 of mail je vraag naar info@intraverteboost.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

Ik denk graag met je mee!

Marlies IJzerman
Contactpersoon Scholen

‘Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs werk ik nu als verbindende factor tussen zorg en onderwijs. Ik denk graag met je mee over het welzijn van leerlingen en hoe onze programma’s aan kunnen sluiten bij wat jij wil bereiken in jouw school.’

T: 0578-215 040